Je hebt varkens... en je hebt Duroc varkens. Wij  bij Zeeuws-Vlaams vleesboerderij denken niet dat het Duroc varken beter is, het is ook beter! Het Zeeuwsvlaamse Duroc varken is samengesteld uit verschillende zuivere Duroc bloedlijnen vanuit Europa en Canada. Moederlijnen en vaderlijnen worden zorgvuldig geselecteerd op: karakter, gezondheid, groei, kwaliteit en vlees. 

 

Durocs zijn roodbruine varkens met kenmerkende hangende oren. De kleur kan varieren van lichtgoud tot een erg donkere, mahonie tint. Ze zijn breedgebouwd, van gemiddelde lengte en gespierd. Het zijn over het algemeen geen knuffelvarkens. Ze mogen geen witte vlekken hebben en slechts een beperkt aantal zwarte om als Duroc erkend te worden.

 

 

Door goed te zorgen voor je dieren, krijg je er ook veel voor terug. Boer David is ervan overtuigd dat zijn varkens een goed leven mogen hebben. Ze krijgen dan ook volop de ruimte en goede voeding dat bestaat uit geselecteerde granen, tarwe, gerst, rogge en lijnzaad. In de winter kookt hij bruine bonen en in de zomer maait hij gras voor extra variatie. 

 

Daarnaast eten ze veel tarwestro. Omdat hij ze om de dag uitmest, krijgen ze veel vers stro waar heel veel granen, kaf en dergelijke inzitten. Dat geeft ze de hele dag wat te doen, en kunnen ze dus echt scharrelen. Verder krijgen de varkens ook voldoende buitenlicht en voldoende verse lucht.

 

Superieure kwaliteit

Het Duroc vlees staat bekend vanwege de superieure kwaliteit. Kenmerken van het vlees zijn: 

  - Extra mals

  - Sappigheid

  - Uitstekende dooradering van het vet (intramusculair vet)

  - Vol smaak

  - Mooi rood vlees (laat geen vocht los bij bereiding)

  - Uitstekend voor dry aged, kan zeker 10 weken rijpen

Ons vlees bevat geen medicijnen zoals antibiotica of andere synthetische groeimiddelen. Een mooie bijkomstigheid is dat het vet van de Duroc genetisch zo is bepaald, dat het goed voor de gezondheid is vanwege het hoge percentage onverzadigde vetzuren (omega 3, 6 en 9).

 

Heeft u nu ook zin gekregen in een eigen stuk Zeeuws Vlaamse Duroc? Klik dan hier. Heeft u meer vragen over het varken? Neem dan contact met ons op.